Obilježavanje Međunarodnog dana zaštite staništa

Povodom Međunarodnog dana zaštite staništa, koji se obilježava 6. listopada, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Splitsko-dalmatinske županije u dogovoru s eko-sekcijom udruge Cjelovit život iz Sinja organizirala je edukativno predavanje uz Power Point prezentaciju. Predavanje je održala mr. sc Zora Kažimir u dvorani Samostana Gospe Sinjske u Sinju uz uvodnu riječ članice navedene eko udruge.

Predavanja su predstavljena širem krugu javnosti, uključujući učenike kojih je bilo najviše. Kroz predavanja nazočni su bili upoznati s osnovnim podacima o važnosti i vrstama staništa, te zaštićenim područjima u Splitsko-dalmatinskoj županiji kojima upravlja navedena Ustanova.

Također, Ustanova je u dogovoru s ravnateljem, te predmetnim nastavnicima OŠ Trilj (Područna škola Košute) održala edukativno predavanje i za učenike njihove škole. Predavanja su predstavljena učenicima viših razreda koji u svom programu obrađuju staništa. Nakon edukativnog predavanja svi zainteresirani su imali mogućnost dobiti promotivne materijale nekih zaštićenih prirodnih vrijednosti naše županije.

Aktualno