Nostalgija svjetlosti

Pozivamo Vas da s nama duhom proslavite svetkovinu Svih Svetih, svetkovinu svjetlosti, kroz večer poezije s naslovom

Nostalgija svjetlosti

U petak 31. 10. 2014. u 19:30 sati u Alkarskim dvorima u Sinju. Vidimo se :)

Rezultati Literarnog natječaja "Zemniče zaprznio te mrak..."

Nakon detaljna pregleda i dvaju krugova ocjenjivanja konačno imamo rezultate literarnog natječaja Udruge Cjelovit život na temu „Zemniče, zaprznio te mrak… a tebe zemlja rodi da budeš čil i jak, da nosiš u njedrima radosti zlatni ključ!“ (Vladimir Nazor, Cvrčak) povodom Dana života 2014.

Na natječaj je pristiglo 16 radova u kategoriji srednjih i 6 u kategoriji osnovnih škola. Ocjenjivačkom vijeću su radovi poslani potpisani šiframa kako bi se zajamčila objektivnost. U prvom krugu ocjenjivanja svaki je član Vijeća svakom radu dao od 1 do 5 bodova po svojoj procjeni. Potom su bodovi zbrojeni i pošto su u srednjoj školi tri rada bila izjednačena na prvom mjestu, išla su u drugi krug gdje je svaki član komisije dao svakom radu od 1 do 3 boda. Na kraju su šiframa bila pridijeljena pripadna imena. Uz očito težak posao, rezultati su sljedeći:

Opširnije:Rezultati Literarnog natječaja "Zemniče zaprznio te mrak..."

Rezultati natječaja Voda priča...

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda i Dana planeta Zemlje, Udruga Cjelovit život 20. ožujka 2013. objavila je na svojoj službenoj stranici i na sinjskom portalu Ferata literarni natječaj na temu Voda priča..., koji je trajao do Uskrsa, 1. travnja 2013. Na natječaj se javilo 11 učenika osnovnih škola (7. i 8. r.) i 9 učenika srednjih škola. Pristigla su i dva rada učenice 5. razreda koji nisu ušli u izbor jer ne zadovoljavaju uvjete Natječaja.

Radove je ocijenilo stručno Povjerenstvo za vrjednovanje literarnih radova: prof. Tatjana Kovač-Lovrić, dr. stom. Tanja Kodžoman-Križanac, dipl. iur. Gordana Pletikosić i dipl. paed. Edita Poljak. Prema prosudbi Povjerenstva dodijeljene su nagrade: (*.pdf dokument s Rezultatima natječaja možete preuzeti ovdje)

Opširnije:Rezultati natječaja Voda priča...

Literarni natječaj "Zemniče, zaprznio te mrak... a tebe zemlja rodi da budeš čil i jak, da nosiš u njedrima radosti zlatni ključ!"

Dragi učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola i dragi srednjoškolci!

Pozivamo vas povodom Dana života koji se slavi prvu nedjelju u veljači da svojim literarnim radovima pomognete obilježavanje ovoga međunarodnog dana.

Otvaramo literarni natječaj od 13. siječnja do 4. veljače 2014. godine. Tema Natječaja je

„Zemniče, zaprznio te mrak… a tebe zemlja rodi da budeš čil i jak, da nosiš u njedrima radosti zlatni ključ!“ (Vladimir Nazor, Cvrčak)

Literarne radove možete slati na mail udruge Cjelovit život: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili ih ostaviti na samostanskoj porti u crkvi Gospe Sinjske. Uz obvezno naznačeno ime i prezime, naziv škole i razred koji pohađate, napišite nam i kontakt telefon i e-mail na koji vam se možemo javiti.

Nagrade će se dodijeliti u dvije kategorije (1. kategorija – sedmaši i osmaši; 2. kategorija – srednjoškolci) i iznosit će:

1. nagrada: 500,00 kn
2. nagrada: 300,00 kn
3. nagrada: 200,00 kn.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na službenoj stranici Udruge (www.ucz.hr), a sudionici će o njima biti obaviješteni i telefonom. Svečana dodjela nagrada bit će upriličena po dogovoru sa sudionicima u prostorijama Svetišta.

Radujemo se vašim radovima i iščekujemo ih s nestrpljenjem!

Literarni natječaj na temu "Voda priča..."

Udruga Cjelovit život objavljuje literarni natječaj na temu

Voda priča…

u periodu od 18. ožujka do 31. ožujka 2013. godine. Natječaj se objavljuje za dvije kategorije: jedna su kategorija učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola, a druga su kategorija srednjoškolci.

Najbolji radovi u obje kategorije bit će nagrađeni novčanom nagradom i to:

1. mjesto: 500,00 kn
2. mjesto: 300, 00 kn
3. mjesto: 200, 00 kn

Literarne radove možete slati na mail udruge Cjelovit život: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili ih ostaviti na samostanskoj porti u crkvi Gospe Sinjske. Uz napisani rad potrebno je ostaviti osobne podatke (ime i prezime, razred, naziv škole, e-mail i broj mobitela). Radove će pregledati stručni ocjenjivački žiri. Rezultati natječaja bit će objavljeni odmah nakon Uskrsa.

Radujemo se Vašim radovima!

Potkategorije

Aktualno