Cjelovit život za neradnu nedjelju

Prije godinu dana pokrenuta je inicijativa Europskog saveza za nedjelju (ESN), kao širokog kruga civilnog društva diljem Europe, s ciljem da se na nacionalnim razinama i na onoj Europske unije zaštiti nedjelja, slobodna od rada i blagdan za sve.  Ove godine ESN u nedjelju 4. ožujka obilježava European Day for a Work free Sunday - 4MarchCampaign!

Udruga za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode Cjelovit život podržava  inicijativu Europskoga saveza za nedjelju te Vas poziva na okrugli stol

Savez za neradnu nedjelju

koji će se održati 1. 3. 2012. (četvrtak) u 19 sati u Dvorani Gospe Sinjske. Sudionici okruglog stola su:

  1. dr.sc. Neven Šimac
  2. Marijana Petir, podpredsjednica HSS-a
  3. Hrvoje Marušić, predsjednik HUP-a Dalmacije
  4. fra Bože Vuleta, upravitelj Svetišta Gospe Sinjske
  5. Margareta Malger, izvršna tajnica Sindikata trgovina Hrvatske

Svojim dolaskom doprinijet ćete  uspješnom dijalogu i pronalasku zadovoljavajućeg rješenja za sve zainteresirane strane.

Također Vas pozivamo da nam se pridružite na skupu za neradnu nedjelju u subotu 3. 3. 2012. u vremenu od 10 do 12 sati na Sinjskoj pijaci.  Podržimo skup:

- nedjeljom se suzdržavajmo od kupovanja  i time pokažimo da poštujemo sve one radnice i radnike koji su zbog slabosti hrvatske zakonske zaštite prisiljeni raditi bez nedjeljnog odmora, ostajući izvan kruga svojih obitelji, svojih bližnjih i svoje djece

- poštujmo nedjelju kao dan odmora za sve, dan okupljanja obitelji, dan dobrovoljnih, kulturnih i socijalnih djelatnosti te kao dan Gospodnji koji kršćani svetkuju i slave.

- stvorimo humanije uvjete rada za mnoge zaposlenike kako bi se sačuvale tradicionalne vrijednosti našega društva.

Pridružite nam se!

 

 

 

 

Aktualno