Okrugli stol Udruge Cjelovit život

Udruga za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode 'Cjelovit život' nastavlja s ostvarivanjem zaključaka s Okruglog stola 'Pomoć pri odrastanju – između slobode i zakona'.

Udruga je organizirala sastanak, koji će se održati sutra, 25. ožujka u 13,15 sati, u gradskoj vijećnici. Sastanak je dio aktivnosti kojima zainteresirane udruge građana, predstavnici gradskih i općinskih vlasti, škola, zdravstvene službe i MUP nastoje otkloniti negativne pojave i utjecaje na mlade ljude našega kraja.

Na sastanku će se posebno osvrnuti na ulogu obitelji u prevenciji devijantnih ponašanja maloljetnika, s naglaskom na zlouporabu sredstava ovisnosti, kao i na ponašanja koja ugrožavaju život i psihofizičko zdravlje mladih.

S obzirom da se do 28. ožujka mogu podnositi inicijative i primjedbe na Nacrt odluke o komunalnom redu Grada Sinja, sudionici sastanka razgovarat će i o ovoj temi. Moći će se podnijeti inicijative s ciljem da se utječe na strukture Grada, odgovorne za donošenje komunalnih odluka o radnom vremenu kafića, prodaji alkohola, radu inspekcijskih službi, radu Odbora za prevenciju bolesti ovisnosti....

Iz udruge 'Cjelovit život' na sastanak pozivaju sve zainteresirane građane, a od predstavnika škola s područja Cetinskog kraja zatražili su da na sastanak pozovu predstavnike vijeća roditelja. Predsjednica Udruge Tanja Kodžoman Križanac kazala nam je kako nije zadovoljna odazivom ravnatelja škola na posljednji okrugli stol, na koji su došli samo ravnatelji osnovnih škola 'Trilj' iz Trilja, 'Kamešnica' Otok, 'Ante Starčevića' Dicmo, 'Fra Pavla Vučkovića' Sinj i 'Marka Maulića' Sinj.

Tanja Kodžoman Križanac ističe kako mogućnosti škola nisu dovoljno iskorištene po pitanju prevencije rizičnih ponašanja, te dodaje kako nedolazak, kao i dolazak na sastanak, pokazuje stav prema problemu.

Aktualno